AED locaties
Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat waarmee een hartritme na een hartstilstand kan worden hersteld. Op deze pagina vind je waar de AED's in onze gemeente hangen. Daarnaast vind je extra informatie over AED's.
AED's in Reusel-De Mierden
AED's die buiten hangen, zijn 24 uur per dag beschikbaar. AED's die binnen (in bijvoorbeeld een supermarkt) hangen, zijn alleen tijdens openingstijden bereikbaar.
Hieronder vind je de locaties van de AED's in Reusel-De Mierden:
Help mee en red levens
Elke dag krijgen zo’n 40 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskans is het grootst als iemand binnen 6 minuten reanimeert en een AED aansluit. Daarom werken wij samen met de werkgroepen AED en inwoners in alle kernen aan een goede dekkingsgraad, zodat er altijd iemand binnen 6 minuten ter plaatse kan zijn met een AED. Dat noemen we 6-minutenzones.
Werkgroepen AED
De werkgroepen AED beheren en onderhouden de AED's die deel uitmaken van de 6-minutenzones. Hiervoor krijgen zij een bijdrage. De AED's die de werkgroepen beheren moeten 24 uur per dag bereikbaar zijn en aangemeld zijn bij HartslagNu. De werkgroepen verzorgen ook regelmatig reanimatietrainingen voor inwoners.
AED aanmelden
Heb jij een AED? Meld je AED dan aan bij het reanimatie oproepsysteem HartslagNu zodat hij kan worden ingezet bij een reanimatie. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk AED’s in Nederland zijn aangemeld bij het reanimatie oproepsysteem. Zo kunnen we zorgen voor een landelijk dekkend netwerk zodat mensen met een hartstilstand snel de juiste hulp krijgen. Kijk voor meer informatie op www.hartslagnu.nl.
Burgerhulpverlener worden
Als burgerhulpverlener vergroot je de overlevingskans van mensen met een hartstilstand. Je start met reanimeren totdat de professionele hulpverlening er is. Hierdoor kun je levens redden.
Als via 112 een melding van een hartstilstand binnenkomt, roept HartslagNu automatisch burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer op. Zij krijgen een oproep op hun telefoon met de vraag om direct naar het slachtoffer te gaan om te reanimeren of eerst een AED op te halen. Deze burgerhulpverleners ontvangen via hun mobiele telefoon de exacte locatie van de AED. De burgerhulpverleners reanimeren net zo lang totdat de professionele hulpverlening het overneemt.
Ben jij 18 jaar of ouder en heb jij in de afgelopen twee jaar een erkende reanimatietraining gevolgd? Dan kun jij je als burgerhulpverlener aanmelden bij HartslagNu. Ben je professioneel hulpverlener? Ook dan is aanmelding van harte welkom. De werkgroepen AED organiseren regelmatig reanimatietrainingen voor inwoners. Kijk voor meer informatie of aanmelden op www.hartslagnu.nl of neem contact op met de werkgroep AED in je eigen kern.
Vragen of meer informatie?
Neem dan contact op met de werkgroep AED in jouw kern of met de gemeente via 0497 - 650 650 of gemeente@reuseldemierden.nl.
Contactgegevens werkgroepen AED
Werkgroep AED van de dorpsraad Hulsel
- Dhr. J. Merckx
- 06 - 52 45 49 09
- j.merckx@icloud.com
Werkgroep AED van de dorpsraad Lage Mierde
- L. Hendrikx
- 06 - 53 32 87 41
- t_clubke@hotmail.com
Werkgroep AED van stichting Zorg en Welzijn Hooge Mierde
- Mw. A. van Gerven
- 06 - 36 29 31 39
- zorgenwelzijnhm@gmail.com
Werkgroep AED van stichting Zorg en Welzijn Reusel
- Mw. E. Huijbregts
- 06 - 10 10 26 38
- elshuijbregts1965@icloud.com